Hiustenpidennykset

Pitkä, tuuhea ja näyttävä Hollywood-tukka siintää unelmissa,

mutta oma hiuslaatu on ohut ja lattea kuin hiirenhäntä. Kuulostaako tutulta?

Hiirenhännästä hollywood -tukka

Helppo apu Hollywood-tukan saamiseen löytyy hiustenpidennyksistä. Hiustenpidennyksillä voi loihtia tukkaan sekä pituutta että tuuheutta. Tekniikoita on useita erilaisia ja niistä löytyy varmasti jokaisen toiveita vastaava ja hiuslaatuun sopiva vaihtoehto. Pidennystekniikoita ovat mm. sinettipidennys, teippipidennys, klipsipidennys, ponnaripidennys. Uutuutena markkinoille ovat tulleet hentoiselle, suomalaiselle hiuslaadulle sopivat Simply Naturalin Mago-pidennykset. Mago-hiustenpidennyksissä ei käytetä lainkaan kemikaaleja, joten ne sopivat herkkähipiäisillekin.

Eri hiustenpidennystekniikat

Useimmalle pidennyksiä pohtivalle sinetti- ja teippipidennykset ovat tuttuja. Mutta millä tavalla Mago-pidennykset eroavat näistä lajitovereistaan? Magon kiinnitysmenetelmä on ainutlaatuinen. Mago kiinnitetään hiukseen puuvillalangalla solmimalla, eikä se siksi tunnu hiuspohjassa. Mago on erittäin nopea kiinnittää ja poistaa.

Monella suomalaisella on helposti takkuuntuva ja pehmeä hius, johon teippipidennykset eivät välttämättä sovi. Teippipidennykset tekevät tukkaan usein rasta-alueita ja hiusten mekaaninen selvittäminen vahingoittaa hentoa hiusta lisää. Jos hius on lasimainen, tämä ei ole ongelma. Joskus teippipidennyksiä käyttäneiden tiedetään allergisoituneen teippien liimalle. Magon kanssa tätä huolta ei ole, sillä siinä ei käytetä mitään allergisoivaa.

Usein käytetty pidennystyyppi on sinettipidennys. Sinettipidennykset kiinnitetään asiakkaan omiin hiuksiin kiinni sulatettavan keratiinisinetin avulla. Sinetti onkin kestävä vaihtoehto ja sopii rankempaan käyttöön, mutta siinäkin on huonot puolensa. Sinettipidennyksiä laittaessa asiakkaan hiukset altistuvat kuumalle, kun pidennyksen keratiinisinetti sulatetaan kuumalla kolvilla asiakkaan hiukseen kiinni. Hiukset tosin kestävät jonkin verran kuumakäsittelyä.

Sinettipidennyksetkin tuppaavat takuttamaan hiuksia, sillä omaan hiukseen kiinnitetty pidennys ei päästä luonnollisesti irtoavia hiuksia tippumaan, vaan ne jäävät roikkumaan sinetistä. Teippipidennyksen hiusosiot ovat voidaan uudelleen liimamalla käyttää uudelleen. Mago- ja sinettipidennyksissä tämä ei onnistu, sillä kummastakin rikotaan kiinnikkeet pidennyksiä poistaessa.

Teippipidennys pysyy hiuksissa hyvänä 2-3 kuukautta, sinetit ja Mago ovat pidempi-ikäisiä. Sinettipidennykset ja Mago kestävät asiakkaan hiuksissa kauniina jopa viisikin kuukautta, jos niitä huoltaa oikein ja oikeilla tuotteilla. Hiuspidennyksien hoitamisen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Erityisesti oikeat shampoot ja hoitoaineet ovat tärkeitä. Kun pidennyksiin on laittanut rahaa, kannattaa niistä pitää hyvää huolta.

Pidennyksistä on apua monenlaisissa tilanteissa ja saatavilla on myös lyhytaikaisia pidennyksiä. Yleisimpiä lyhytkestoisia kampaustyyppisesti käytettäviä pidennystekniikoita ovat klipsipidennys (ClipOn) ja siimapidennys (SwiftHair) tai ponnaripidennys (Ponytail). Näillä saat nopeasti näyttävän tukan muutamassa minuutissa vaikkapa illan juhliin. Yleisesti hiusten kasvattaminen tuntuu hitaalta, mutta pidennysten avulla oma hius kasvaa kuin vaivihkaa. Niillä pääsee yli hassuista kasvatusvaiheista, joissa hiukset eivät asetu oikein mitenkään. Pidennyksen voidaan osittaisena vain johonkin osaan päätä ja ne auttavat väriongelmissakin. Jos mieluisa hiusväri ei tunnu omaan tukkaan tarttuvan, saa värillisistä hiuspidennyksistä piristystä väriin.

Hiustenpidennyskonsultaatio ja pidennyspakettien sisältö

Salon Klipsi tarjoaa ilmaisen konsultaation kaikille pidennysasiakkaille. Konsultaatiossa alan ammattilaiset katsovat tarkkaan, mitkä pidennykset sopivat asiakkaan hiuslaadulle ja tarpeisiin. Lisäksi selvitetään, tarvitseeko asiakkaan omaa hiusta leikata ja/tai värjätä joko ennen pidennystä tai sen yhteydessä. Kun lähtökohta ja toiveet ovat tiedossa, voidaan valita pidennystekniikka ja antaa tarkka hinta-arvio.

Hiusten muokkaaminen leikkauksella pidennykseen yhdistyväksi kuuluu pidennyksen hintaan, työn ja materiaalien lisäksi. Jos omaa hiusta tai lisähiusta joudutaan värjäämään, tämä hinnoitellaan lisäksi pidennyspaketin hintaan. Hiuspidennyksen hinta riippuu käytettävästä materiaalista ja tekniikasta. Me Salon Klipsissä käytämme vain aitoa hiusta pidennyksiä tehdessämme.

Klipsi- ja SwiftHair-pidennykset saa noin 100-150 eurolla. Teippipidennyksen hinta on noin 300-600 euroa ja sinetti- tai Mago-pidennyksen 400-700 euroa. Hintahaitari on laaja riippuen lähtökohdasta ja halutusta lopputuloksesta. Teippipidennyksen huoltamisesta veloitamme tuntihinnan mukaisesti. Edellä mainitut hinnat ovat suuntaa-antavia. Tarkan hinta-arvion saat vain käymällä maksuttomassa konsultaatiossa. Kaikkia pidennystekniikoita ei ole saatavilla kaikista pisteistämme, joten konsultaatioaika kannattaa varata puhelimitse ja varatessasi mainitse mikä pidennystekniikka olisi mahdollisesti toiveenasi jos toiveita on, niin osaamme ohjata sinut juuri kyseiseen tekniikkaan koulutetulle pidennysten tekijälle.